Primarul Cătălin Cherecheş rămâne în arest! Tribunalul Maramureș a respins cererea de eliberare pe cauțiune – VIDEO

UPDATE:  Poziţia oficială a Tribunalului Maramureş

Într-un comunicat remis presei de Tribunalul Maramureş sunt explicate motivele care au dus la decizia magistraţilor de a-l ţine pe edilul băimărean, Cpătălin Cherecheş în arest.

„Aducem la cunoştinţa opiniei publice că prin încheierea penală nr. 51/CP/07.06.2016, pronunţată de Tribunalul Maramureş în dosarul nr. 1109/100/2016/a1.2, având ca obiect cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe cauţiune formulată de inculpatul Cherecheş Cătălin, s-au dispus următoarele:

Respinge ca nefiind îndeplinite condiţiile pentru admisibilitatea în principiu a cererii de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe cauţiune formulată de inculpatul Cherecheş Cătălin (…, arestat preventiv, aflat la Penitenciarul Gherla).
Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare.
Pronunţată în cameră de consiliu azi, 7 iunie 2016.”

Menţionăm că la data de 20.05.2016, Tribunalul Maramureş a fost sesizat de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj cu rechizitoriul întocmit pe numele inculpatului Cherecheş Cătălin. Cauza, înregistrată sub numărul de dosar 1109/100/2016, are ca obiect „infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000) – art. 289 alin. 1 CP raportat la art. 6 din L.78/2000” şi este în faza procedurii de cameră preliminară, procedură cu durată de cel mult 60 de zile, în cadrul căreia se verifică, în baza art. 342-348 din Codul de procedură penală, după trimiterea în judecată, competenţa şi legalitatea sesizării instanţei, precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală, ulterior încheierii acesteia urmând a fi stabilit primul termen de judecată pe fondul cauzei”, se araă în document.

 

UPDATE: Tribunalul Maramureș a respins marți cererea primarului suspendat de a fi eliberat pe cauțiune: Cătălin Cherecheș rămâne în arest! Avocații lui Cherecheș au contestat imediat decizia Tribunalului Maramureș, care urmează a fi discutată de Curtea de Apel Cluj. 

Pe de altă parte, vă amintim faptul că la alegerile din 5 iunie băimărenii l-au votat din nou pe Cătălin Cherecheș în funcția de primar, cu un procent covârșitor. După alegeri, edilul-șef a acordat, din arest, un interviu pentru publicația actualmm.ro, în care subliniază ce-și dorește de acum înainte pentru Baia Mare.

„Băimărenii m-au votat și cu unul dintre cele mai mari scoruri. Lucrul acesta mă obligă să fac în așa fel încât eu și echipa să fim foarte eficienți de a face lucruri și proiecte pe care băimărenii le doresc. Au fost peste 40 de zile în care am plecat din Baia Mare în această ”vacanță forțată”, în care mulți au spus multe lucruri (…) Cred că a venit momentul după acest vot să reconstruim această familie mare a băimărenilor. Îi invit pe toți să vină în această familie mare și să lucrăm împreună pentru binele cetățenilor”, a spus Cătălin Cherecheș.

____________________________________________________________

Știrea inițială: Chereches liber! Primarul suspendat şi reales al municipiului Baia Mare ar putea să fie de marţi, 7 iunie un om liber. La Tribunalul Maramureş se judecă cererea înaintată de avocaţii lui pentru liberare condiţionată. Astfel, decizia magistraţilor maramureşeni au putea să facă din Cherecheş un om liber.

Citeşte şi: Mutare surpriză pentru Cătălin Cherecheş. Anunţ de ultimă oră!

Cătălin Cherecheş a fost suspendat din funcţie printr-un ordin al prefectului de Maramureş pe data de 6 mai, după ce a fost reţinut în seara zilei de 26 aprilie. Decizia a fost luată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Cluj care au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 26 aprilie 2016, a inculpatului.

Citeşte şi: Lovitură de teatru. Tribunalul Maramureș îi dă voie lui Cătălin Cherecheş să candideze pentru Primăria Baia Mare – UPDATE

Cherecheş a fost acuzat de luare de mită în formă continuată după ce procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului Cherecheș fiind găsită şi o sumă de bani.

Chereches liber! În 27 aprilie, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a lui Cătălin Cherecheş, pe o durată de 30 de zile (până la data de 26 mai 2016, inclusiv). Măsura arestării preventive a fost contestată la Curtea de Apel Cluj, însă solicitarea a fost respinsă, în 3 mai. Astfel, Cherecheş a rămas în arest preventiv, însă avocaţii acestuia au formulat o altă cale de atac dar şi aceasta a fost respinsă marţi, 17 mai de către judecătorii Tribunalului Maramureş.

La alegerile din 5 iunie Cherecheş, deşi aflat în detenţie la Gherla, a fost votat de mai bine de 70% dintre băimărenii care au trecut pe la urne, astfel că a mai câştuigat un mandat.

The post Primarul Cătălin Cherecheş rămâne în arest! Tribunalul Maramureș a respins cererea de eliberare pe cauțiune – VIDEO appeared first on Vocea Transilvaniei.